Werkwijze

Hieronder lees je de werkwijze van Fab-ulous.

Intake

Hoe kan het dat ik vastloop met dit team. Waar moet ik beginnen als ik mijn doelen wil behalen? In de intake zullen we deze vragen bespreken en  krijgen we zicht op wat de gewenste resultaten zijn van het team en hoe Fab-ulous kan helpen dit doel te behalen.

De intake is altijd kosteloos. Ik vind het belangrijk om te kijken of er een match is tussen de vraag van de organisatie of het individu en mijn capaciteiten. Pas als die er is, dan gaan we met elkaar aan de slag.

Energieprofiel

Hoe kun je invloed uitoefenen op het energieniveau van medewerkers. Hoe kun je hen hierbij ondersteunen om te veranderen?

In deze fase krijgen we zicht op wie waar energie lekt en hoe de balans is qua energie, om zo afspraken te maken wanneer en hoe de eerste stap gezet kan worden in de gewenste richting.

Hoe doe ik dat:
–  workshop met uitleg opbouw van het model rondom energie

– uitleg teamprofiel

– uitleg individueel profiel

– eerste stap tot verandering bespreken

Gedragsverandering:

Hoe zorg je dat de gewenste verandering vast gehouden wordt door medewerkers want door de hectiek van alledag vervalt men snel in oud gedrag.

Door te blijven oefenen met nieuw gedrag in kleine groepjes ben je bezig met het bestendigen van de gedragsverandering.

Hoe doe ik dat:     – coaching in groepjes van  4 medewerkers die hier mee aan de slag willen

– individuele doelen afspreken

– monitoren van voortgang

Minimale tijdsinvestering

In een tijd waarin iedereen tijd vrij moet maken voor de eigen ontwikkeling naast het eigen werk, wil ik er voor zorgen dat we snel aan de slag kunnen. Ik geloof in de gedachte van leren van 70-20-10. 10% leer je van lessen die gegeven worden door een ander, 20% leer je uit boeken en 70% leer je door te gaan oefenen in de praktijk. Hoe je daar mee kunt starten, staat centraal in mijn training of coaching.
De minimale tijdsinvestering is 10 minuten voor de vragenlijst en een dagdeel voor een workshop. Het vervolg is afhankelijk van de wensen van de deelnemers.

Missie

Het is mijn missie om meer leidinggevenden en individuen te stimuleren het beste in hun medewerkers of in zichzelf naar boven te halen. Ik wil mij meer focussen op wat al goed gaat en daarnaast kijken welke capaciteiten je meer wilt ontwikkelen of juist in een team keuzes maken om ieders kwaliteiten zo optimaal mogelijk in te zetten. Ieder mens is uniek, maak daar gebruik van!

Visie

Door ieders kwaliteiten helder te krijgen en keuzes te maken in wat je wel of niet gaat doen, kom je uiteindelijk met elkaar in een flow waarin je beter en met meer plezier gaat presteren.

Door mijn positiviteit en het altijd zoeken naar mogelijkheden, stimuleer ik anderen in het uitbouwen van hun eigen kracht. Daarnaast activeer ik teams om elkaar te versterken en aan te vullen om zo uiteindelijk beter en met meer plezier te presteren.

Doel

Ik help teammanagers in de zorg in 3 maanden tijd hun team met meer energie te laten samenwerken, zodat medewerkers positiever en zelfstandiger opereren in hun werk zonder op kwaliteit van zorg in te leveren.

Lees verder op de pagina “Over Fab-ulous“.

Ik ben er van overtuigd dat als mensen met meer plezier werken, ze meer kunnen presteren en de klant meer tevreden is.

Voor vragen over de coachingsdiensten, neem vrijblijvend contact met me op via de pagina “Contact“.