Vol op de groene knop

26 jan
groene knop

Inmiddels mag ik terug kijken op een geslaagde workshop met een team van Reik.

We hebben bekeken en besproken hoe hun team er nu voor staat. Het mooie is dat zij in iets meer dan een jaar tijd enorme sprongen gemaakt hebben.
Het team zit volop in de Zinzone. Dat betekent dat de energie volop stroomt in hun team en dat ze optimaal presteren op meerdere vlakken. Ze staan open voor nieuwe ideeën en ervaren veel verbinding in hun team.

Door het bespreken van hun teamprofiel hebben we gekeken waar er veel energie stroomt maar ook waar er energie lekt. Het mooie is om te zien dat de teamscore een optelsom is van alle individuele scores. Waar de een genoeg energie heeft, lekt het juist bij de ander.. Door dit helder te maken, kan een team kijken hoe ze elkaar kunnen aanvullen en ondersteunen om zo nog beter met elkaar te kunnen presteren.

Na het in tweetallen bespreken van het individuele profiel hebben we er een thema uitgepikt waar voor het hele team winst te behalen valt.

We hebben gesproken over wat hun lange termijn doel is als team en hoe ze dat nog beter kunnen behalen. Ze hebben met elkaar de focus voor twee doelen afgesproken en ook gekeken hoe ze die zo concreet mogelijk kunnen maken. Zo hebben ze afspraken gemaakt over wanneer en hoe ze kunnen meten of ze op de goede weg zijn.

Al met al een geslaagde ochtend waarin de energie volop stroomde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *