Over Fab-ulous

Als zelfstandig coach en trainer en heb ik mij gespecialiseerd in het thema energie. Hierbij ondersteun ik in het uitzoeken waar een team of individu energie lekt en hoe je in kleine stappen daar zelf verandering in aan kunt brengen.

Waarom het thema energie?

De afgelopen 13 jaar werk ik als leidinggevende voor teams in de zorg en inmiddels ook in het onderwijs. In die periode merkte ik verschil in de mate van plezier dat ik had in mijn werk. In 2019 rende ik van hot naar her, had ik veel te weinig tijd voor medewerkers en was ik continu brandjes aan het blussen. Ik zag de negatieve spiraal maar ik wist niet waar ik het anders kon doen. 

Totdat ik zelf een training ging volgen waarbij ik mijn eigen energieprofiel te zien kreeg. Daar kreeg ik helder waar mijn energie wegstroomde en welke eerste stappen ik kon zetten om weer met meer energie en plezier te werken.

Ik wist welke focus ik wilde aanbrengen en zo het team weer in beweging te krijgen. Ik leerde dat je zelf altijd invloed kunt uitoefenen op je eigen werkplezier als je maar weet aan welke knoppen je kunt draaien. Dan is het nog de uitdaging om eerst 1 doel te kiezen en dan te gaan uitproberen en successen te behalen.

De thema’s verandering, energie, werkplezier en het beter presteren in teamverband hebben mij altijd gemotiveerd mij te blijven ontwikkelen tot een betere leidinggevende. 

Ik ben er van overtuigd dat als mensen met meer plezier werken, ze meer kunnen presteren en de klant meer tevreden is.

Ik werk altijd volgens een doel:

  • D = daadkrachtig
  • O = optimistisch
  • E = energiek
  • L = leergierig

Daadkracht vertaalt zich in het samen een plan tot actie maken.
Optimistisch vertaalt zich in overal en altijd mogelijkheden te zien in de ander.
Energiek vertaalt zich in mijn positiviteit en ook overgaan tot acties en niet alleen maar praten. Het samen onderzoeken wat jij nodig hebt om de gewenste verandering in gang te zetten.
Leergierig vertaalt zich in het feit dat ik er van overtuigd ben dat ieder mens nieuwe dingen kan leren, mits hij/zij dit graag wil. Dit geldt uiteraard ook voor mijzelf. Ik blijf mij verdiepen in nieuwe methodes en inzichten die jou weer verder kunnen helpen. 

Het is mijn missie om meer leidinggevenden en individuen te stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Ik wil mij focussen op wat al goed gaat en daarnaast kijken welke capaciteiten je meer wilt ontwikkelen. Ik kijk vooruit naar waar je naartoe wilt in plaats van naar het verleden, want aan het verleden kun je niks meer veranderen.
In een team is het zaak om ieders kwaliteiten zo optimaal mogelijk in te zetten. Ieder mens is uniek, maak daar gebruik van!

Het belangrijkste in mijn ogen is, dat je dingen probeert om te kijken of het voor jou werkt. (zoals Pipi Langkous zegt: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”)
Je moet van mij niks, het gaat er om wat jij wilt. Door het stellen van de juiste vragen, probeer ik jou uit te dagen om op zoek te gaan naar die kleine gedragsverandering waarmee jij met meer energie en plezier kunt werken.