Je eigen batterij opladen

14 feb

Het afgelopen weekend heeft mijn batterij op het fysieke deel weer heerlijk opgeladen. Heerlijk geschaatst op verschillende Friese Meren, de zon op mijn gezicht, gezellig met anderen genieten van de mooie omgeving.

Op 18 februari blijkt het de dag van de batterij te zijn.

Maar hoe vol zit jouw batterij?
Meestal wordt er gekeken naar of je wel voldoende beweegt, of je gezond eet en genoeg sport. Dit deel van je batterij is belangrijk om gezond aan de start te verschijnen, maar het is slechts van invloed op 1/4 van jouw batterij.

De rest wordt beïnvloed door andere factoren waar jij zeker zelf invloed op uit kunt oefenen.

Als eerste is er de emotionele energie. Je hebt drie knoppen waar je op kunt drukken.
De rode knop is die van angst, boosheid, weerstand en overleven.
De blauwe knop is die van geen verandering, houden zoals het nu is.
De groene knop is de AAN knop, van enthousiasme, denken in mogelijkheden en zoeken naar nieuwe oplossingen.

De mentale energie gaat over hoe jij je focust op jouw omgeving en de doelen die jij graag wilt behalen. Werk jij zonder afleiding aan die doelen of wordt je geleefd door bijvoorbeeld je mailbox?

De sociale energie gaat over hoe jij in verbinding met anderen werkt en leeft. Zeker in deze tijd van Lock down vraagt dit onderdeel bewust aandacht. Hoe blijf je in verbinding als je veelal alleen thuis werkt?

Allerlei vragen die goed zijn om jezelf af te vragen als jij merkt dat jouw batterij energie lekt. Als je hier over gedachten van wilt wisselen of meer informatie over wilt hebben, vraag dan mijn gratis e-book aan onder aan deze blog.

Wil je met jouw team meer energie en werkplezier genereren maar weet je niet waar je moet beginnen? Wil je zicht op waar jij en jouw team energie lekken en hoe je daar zelf verandering in kunt brengen?
Stuur dan een berichtje naar info@fab-ulous.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *