Hoe is de sfeer in jouw team?

25 mei

Is dat steady of wisselend? Is het negatief of positief?

Ontploft er wel eens iemand tijdens een vergadering of wordt er gezegd dat het prima gaat, terwijl jij weet dat er achter mensen hun rug geroddeld wordt?

Moet jij ook een verandering in gang zetten die de kwaliteit van zorg verbetert?

Als zaken niet meer volgens een oude routine gedaan kunnen worden, ontstaat er onrust in een team. Er zal gezocht moeten worden naar een nieuw evenwicht waarin weer opnieuw gekeken wordt naar wat passend is binnen de context en wat een antwoord geeft op de vraag van de klant.

Het zoeken naar zo’n nieuw evenwicht kost inzet en energie. Wanneer er binnen een team meerdere personen moeite hebben met het los laten van oude routines, kan dit wrevel opleveren en komt het team in een negatieve spiraal.

Het creëren van een positieve sfeer is een verantwoordelijkheid en mogelijkheid van iedereen. Niemand kan zich erachter verschuilen dat anderen de sfeer verzieken. Je bent er zelf altijd bij.

Dit kun je doen door bewust als teamlid op de groene knop te drukken, bewust te kiezen om te focussen wat wel werkt en wat er goed gaat. Probeer in je taalgebruik te letten op welke woorden je kiest. Kies de woorden die uitgaan van wat er wel kan, van de oplossingen die je kunt vinden.


Stel vragen die oplossingsgericht zijn in plaats van probleemgericht. Op internet staan honderden voorbeeldvragen die in het begin gekunsteld voelen, maar uiteindelijk heel veel denkrichtingen opleveren.


Benadruk wat je wel waardeert in je collega, benoem wat er goed gaat. Je zult zien dat de sfeer een stuk positiever wordt en daarmee creëer je openheid om stil te staan bij wat er nog anders/beter kan door open naar elkaar te luisteren naar ieders ideeën.

Wil jij ook een positieve sfeer binnen jouw team? Maar kom je er niet uit met bovenstaande adviezen?

Doe dan mee met de gratis masterclass Boost jouw werkplezier en dat van jouw team op vrijdag 18 juni om 9 uur.
In de masterclass behandel ik 4 van de 20 aspecten waarmee jij jouw eigen energiebatterij en die van jouw team kunt beïnvloedden. Ik geef je nog meer praktische tips hou jij zelf invloed kunt uitoefenen op jouw energieniveau en dus jouw werkplezier.

Dus kun jij wel wat meer energie en werkplezier gebruiken, maar weet je niet waar je simpel kunt beginnen?

Schrijf je dan in voor deze gratis masterclass via het evenement op LinkedIn of stuur een mail naar info@fab-ulous.nl 

Wil je liever een training voor jouw hele team?
Neem dan even contact met mij op via info@fab-ulous.nl
dan denk ik met je mee.

Of kijk even onder het tabblad aanbod.http://www.fab-ulous.nl/aanbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *