Heb je even geen zin om te lezen? Geen probleem! Ik ben namelijk te gast geweest in de podcast van Knetter & vonk, hier gaan we ook inhoudelijk in op mijn diensten.

Deze kun je hier luisteren.

In de intake zullen we de vragen bespreken die bij jou leven en  krijgen we zicht op wat het gewenste resultaat is van het team of van jou als individu. Waar wil jij samen met dit team naar toe? Welke prioriteiten stel jij vooraf vast? 

De intake is altijd kosteloos. Ik vind het belangrijk om te kijken of er een match is tussen de vraag van de organisatie of het individu en mijn capaciteiten. Pas als die er is, dan gaan we met elkaar aan de slag.

Onderstaande diensten biedt Fab-ulous aan:

Activeer Je Team

In de zorg ben ik meerdere teams tegen gekomen die barstten van de energie en met elkaar topprestaties neerzette. Aan de andere kant ben ik ook teams tegengekomen waarin men nauwelijks met elkaar samenwerkt, het ziekteverzuim hoog was, men bij ziekte niet voor elkaar bijsprong, mensen elkaar niet durfden aan te spreken of te bevragen op hun keuzes en ga zo maar door. Het heeft mij altijd geïntrigeerd hoe ik hier als teamleider in de positieve zin invloed op uit kon oefenen. Hoe kon ik de teams nu nog meer en beter faciliteren om te zorgen dat zij met elkaar de best denkbare zorg konden neerzetten binnen de kaders. Waar kon ik beginnen?

In de afgelopen jaren heb ik mij hierin verdiept en heb ik zicht gekregen op welke punten je als teamleider invloed kunt uitoefenen en je team optimaal kunt ondersteunen. 

Ik kan jou helpen om je team te activeren en je handvatten te bieden om hier zelf mee aan de slag te gaan. Dit doe ik door de volgende stappen te zetten:

In het eerste deel van de coaching doe ik onderzoek naar waar ieder teamlid energie lekt en waar juist energie te over is. Door een korte vragenlijst kost het medewerkers weinig voorbereidingstijd maar geeft het mij een scherp beeld van hoe ieder teamlid erbij zit.

Voor jou als manager vergt het een half uurtje waarin we de sessie voorbereiden zodat jij je mensen daarna nog beter kunt helpen. Hierin bespreken we welk doel jij en je team willen behalen door middel van deze workshop.

In het tweede deel van de coaching ga ik in gesprek met het team aan de hand van de teamscore en later die van ieder teamlid individueel.
Doordat beide scores benut worden, wordt iedereen actief betrokken bij het ontwikkelproces van het team maar ook van ieder teamlid. Hierbij koppel ik de mensen die complementair aan elkaar zijn om zo elkaar te versterken in een positieve ontwikkeling. Hierbij geldt wel: je kunt alleen veranderen als je dit zelf wilt. 

Ik zoom heel gericht in op de werkmomenten waar mensen energie van krijgen als ook de energielekken binnen het team (denk hierbij o.a. aan lange-termijn gerichtheid, wilskracht, vertrouwen in collega’s, autonomie etc.). Hierin zal ik vragen naar wat de medewerkers zelf herkennen en of zij ook verklarende voorbeelden hebben. 

energietypes

Wat krijg je dan?

Na de activeringsworkshop heb je zicht op het energieniveau van je hele team. Iedereen weet waar het team energie lekt en waar het voldoende energie heeft. 
Het team heeft met elkaar afgestemd aan welke knoppen men wil draaien om met meer energie te kunnen werken.
Door deze workshop ontwikkel je een gezamenlijk taalgebruik waardoor iedereen elkaar kan ondersteunen in het volhouden van nieuw gedrag.
Ieder individu bepaalt waar hij of zij aan gaat werken om zo zelf met meer energie en plezier te kunnen werken. Hierbij staan de individuele doelen soms los van de teamdoelen, afhankelijk van waar diegene zelf energie lekt of voldoende energie van heeft.
De medewerkers die hier zelf mee aan de slag willen, hebben een helder actieplan en hebben aan de collega’s laten weten wat zij van hen nodig hebben om het nieuwe gedrag vol te houden. 

Je kunt deze uitkomsten ook koppelen aan jaardoelen die je met het team wilt behalen en aan de doelen van de jaargesprekken met de medewerkers.

In het derde deel van de coaching staat het thema: “vasthouden van nieuw gedrag” centraal. Uit onderzoek blijkt dat niets moeilijker is dan nieuw gedrag volhouden. Wanneer jij als teamleider aangeeft dat je ondersteuning in dit veranderproces nodig hebt, help ik jou en je team verder op weg.

Door middel van coaching voortbordurend op de eerdere uitkomsten en afspraken ben ik op twee vlakken bezig:
– monitoren of de doelen haalbaar en werkbaar zijn
– elkaar stimuleren om elkaar te ondersteunen bij het vasthouden van de nieuwe gewoontes

activatiecirkel

Het werkt zowel bij goede teams die nog beter willen worden als ook bij teams die niet lekker draaien en dat willen veranderen.

Op deze manier help ik jou en je team om weer met meer energie topprestaties neer te zetten.

Activeer jezelf

Vanuit bovenstaande kan er een individuele coachingsvraag ontstaan waarin iemand zich verder wil ontwikkelen.
Naar aanleiding van de uitslagen van je rapportage bepaal jij waarin je verder wilt groeien.
In een aantal sessies bespreken we dan steeds hoe je bezig bent met je leervraag en of je je ontwikkelt op de gebieden die jij wilt.

Voor vragen over de coachingsdiensten, neem contact met me op via de pagina “Contact“.

Workshop manager in de zorg

Als manager in de zorg ben je continu bezig om alle ballen in de lucht te houden. Ben je van mening dat je dit nu teveel energie kost en te weinig effectief is, dan is deze workshop wat voor jou.
In deze workshop gaan we inzichtelijk maken waar jij energie van krijgt en waar je energie lekt. Vervolgens gaan we direct praktisch aan de slag om te kijken waar je naar toe wilt en wat de eerste stappen zijn die je in de juiste richting kunt zetten.
In een dagdeel heb jij voldoende handvatten om weer met meer energie je werk te doen zodat je ook nog energie overhoudt voor alle leuke dingen thuis.
Omdat het leren van elkaar centraal staat, start deze groep bij een deelname van minimaal 4 personen.

Voor vragen over deze workshop, neem contact met mij op via de pagina
contact‘.

Minimale tijdsinvestering maximaal rendement.

In een tijd waarin iedereen tijd vrij moet maken voor de eigen ontwikkeling naast het eigen werk, wil ik er voor zorgen dat we snel aan de slag kunnen. Ik geloof in de gedachte van leren van 70-20-10. 10% leer je van lessen die gegeven worden door een ander, 20% leer je uit boeken en 70% leer je door te gaan oefenen in de praktijk. Hoe je daar mee kunt starten, staat centraal in mijn training en coaching.
De minimale tijdsinvestering is 10 minuten voor de vragenlijst en een dagdeel voor een workshop. Daarna zijn er nog twee vervolgbijeenkomsten waarin we kijken hoe er gewerkt is aan de doelen en waar nog kansen liggen op het nog beter en prettiger met elkaar samenwerken. Tussen de bijeenkomsten houd ik contact met de leidinggevende om die te coachen in het veranderproces. De kosten zijn 375,- euro per persoon.

Wil jij ook een team dat optimaal presteert en met plezier werkt?

Neem contact met mij op via  “Contact” en ik ga samen met jou aan de slag om dit doel te behalen.