Diensten

Onderstaande diensten biedt Fab-ulous aan:

Activeer Je Team

In de zorg ben ik meerdere teams tegen gekomen die barstten van de energie en met elkaar topprestaties neerzette. Aan de andere kant ben ik ook teams tegengekomen waarin men niet echt met elkaar samenwerkten, het ziekteverzuim hoog was, men bij ziekte niet voor elkaar bijsprong, mensen elkaar niet durfden aan te spreken of te bevragen op hun keuzes en ga zo maar door. Het heeft mij altijd geïntrigeerd hoe ik hier als teamleider in de positieve zin invloed op uit kon oefenen. Hoe kon ik de teams nu nog meer en beter faciliteren om te zorgen dat zij met elkaar de best denkbare zorg konden neerzetten binnen de kaders. Waar kon ik beginnen?

In de afgelopen jaren heb ik mij hierin verdiept en heb ik zicht gekregen op welke punten je als teamleider invloed kunt uitoefenen en je team optimaal kunt ondersteunen. 

Ik kan jou helpen om je team te activeren en je handvatten te bieden om hier zelf mee aan de slag te gaan. Dit doe ik door de volgende stappen te zetten:

In het eerste deel van de coaching doe ik onderzoek naar waar ieder teamlid energie lekt en waar juist energie te over is. Door een korte vragenlijst kost het medewerkers weinig voorbereidingstijd maar geeft het mij een scherp beeld van hoe ieder teamlid erbij zit.

Voor jou als manager vergt het een half uurtje extra waarin we de sessie voorbereiden zodat jij je mensen daarna nog beter kunt helpen. Hierin bespreken we welk doel jij en je team wilt behalen door middel van deze workshop.

In het tweede deel van de coaching ga ik in gesprek met het team aan de hand van de teamscore en later die van ieder teamlid individueel.
Doordat beide scores benut worden, wordt iedereen actief betrokken bij het ontwikkelproces van het team maar ook van ieder teamlid. Hierbij koppel ik de mensen die complementair aan elkaar zijn om zo elkaar te versterken in een positieve ontwikkeling. Hierbij geldt wel: je kunt alleen veranderen als je dit zelf wilt. 

Ik zoom heel gericht in op de werkmomenten waar mensen energie van krijgen als ook de energielekken binnen het team (denk hierbij o.a. aan lange-termijn gerichtheid, wilskracht, vertrouwen in collega’s, autonomie etc.). Hierin zal ik vragen naar wat de medewerkers zelf herkennen en of zij ook verklarende voorbeelden hebben. 

energietypes

Wat krijg je dan?

Na de activeringsworkshop heb je zicht op het energieniveau van je hele team. Iedereen weet waar het team energie lekt en waar het voldoende energie heeft. 
Het team heeft met elkaar afgestemd aan welke knoppen men wil draaien om met meer energie te kunnen werken.
Door deze workshop ontwikkel je een gezamenlijk taalgebruik waardoor iedereen elkaar kan ondersteunen in het volhouden van nieuw gedrag.
Ieder individu bepaalt waar hij of zij aan gaat werken om zo zelf met meer energie en plezier te kunnen werken. Hierbij staan de individuele doelen soms los van de teamdoelen, afhankelijk van waar diegene zelf energie lekt of voldoende energie van heeft.
De medewerkers die hier zelf mee aan de slag willen, hebben een helder actieplan en hebben aan de collega’s laten weten wat zij van hen nodig hebben om het nieuwe gedrag vol te houden. 

Je kunt deze uitkomsten ook koppelen aan jaardoelen die je met het team wilt behalen en aan de doelen van de jaargesprekken met de medewerkers.

In het derde deel van de coaching staat het thema: “vasthouden van nieuw gedrag” centraal. Uit onderzoek blijkt dat niets moeilijker is dan nieuw gedrag volhouden. Wanneer jij als teamleider aangeeft dat je ondersteuning in dit veranderproces nodig hebt, help ik jou en je team verder op weg.

Door middel van coaching in kleine groepjes ben ik op twee vlakken bezig:
– monitoren of de doelen haalbaar en werkbaar zijn
– elkaar stimuleren om elkaar te ondersteunen bij het vasthouden van de nieuwe gewoontes

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is activatie-cirkel.png

Op deze manier help ik jou en je team om weer met meer energie topprestaties neer te zetten.

Activeer jezelf

Vanuit bovenstaande kan er een individuele coachingsvraag ontstaan waarin iemand zich verder wil ontwikkelen.
Naar aanleiding van de uitslagen van je rapportage bepaal jij waarin je verder wilt groeien.
In een aantal sessies bespreken we dan steeds hoe je bezig bent met je leervraag en of je je ontwikkelt op de gebieden die jij wilt.

Voor vragen over de coachingsdiensten, neem contact met me op via de pagina “Contact“.

Workshop manager in de zorg

Als manager in de zorg ben je continu bezig om alle ballen in de lucht te houden. Ben je van mening dat je dit nu teveel energie kost en te weinig effectief is, dan is deze workshop wat voor jou.
In deze workshop gaan we inzichtelijk maken waar jij energie van krijgt en waar je energie lekt. Vervolgens gaan we direct praktisch aan de slag om te kijken waar je naar toe wilt en wat de eerste stappen zijn die je in de juiste richting kunt zetten.
In een dagdeel heb jij voldoende handvatten om weer met meer energie je werk te doen zodat je ook nog energie overhoudt voor alle leuke dingen thuis.
Omdat het leren van elkaar centraal staat, start deze groep bij een deelname van minimaal 4 personen.

Voor vragen over deze workshop, neem contact met mij op via de pagina
contact‘.

Als lijfspreuk hanteer ik regelmatig Pipi Langkous:
Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.

Het belangrijkste is in mijn ogen dat je nieuwe dingen uitprobeert om te kijken of dat voor jou werkt. Hierbij ga ik uit van de wil van het individu om te veranderen. Je moet van mij niks, het gaat erom wat jij wilt.
Door het stellen van de juiste vragen, probeer ik jou uit te dagen op zoek te gaan naar kleine nieuwe gedragingen waarmee jij uiteindelijk met meer energie en plezier kunt werken en leven!