Je kunt meer dan je vooraf denkt, het zit allemaal in je hoofd.

15 apr

Dat waren de woorden van mijn dochter toen we gisteren spraken over haar bivak die ze met school had gehad.
Zij ging afgelopen maandag mopperend met een hele zware rugzak op pad. Ze moest meedoen van school aan deze bivak voor een studiepunt, dus niet gaan was geen optie.
Maar wat een stress ging hier aan vooraf: spullen bij elkaar verzamelen, hoe zorg je dat je het niet koud krijgt, droog blijft, hoe zorg je dat je genoeg eten bij je hebt en ga zo maar door.

Als een echte puber ging dit natuurlijk allemaal op het laatste moment en kon moeders de rugzak op zondagavond inpakken want het lukte haar niet om alles er in te krijgen.

Terugkijkend vertelde ze dat ze 3 dagen de rugzak gedragen heeft, terwijl ze na dag 1 al een grote blaar onder haar voet had. Hoe ze de eerste nacht niet geslapen had door de kou, ondanks alle voorbereidingen. Maar ook hoe zij complimenten kreeg van haar klasgenoten over hoe zij niet mopperde maar doorzette. Hoe ze elkaar afleiden door woordspelletjes te doen tijdens het lopen. Hoe zij met alle klasgenoten nu eens echt gesproken had en haar telefoon helemaal niet gemist had.
Dat een klasgenoot iets zwaars uit haar rugzak had gedragen om haar iets te ontlasten. Hoe zij als klas naar elkaar toe gegroeid waren door deze zware dagen.

Never waste a good crisis

Een crisis brengt een team zo mogelijk dichter naar elkaar toe als je maar aandacht besteed aan de juiste dingen.
Dit geldt ook voor teams in de zorg. Als leidinggevende is het dan belangrijk tijd en aandacht te hebben voor de juiste dingen.

Vertrouwen (in jezelf en in elkaar)

Vrijmoedigheid (durf je nieuwe dingen uit te proberen)

Verschil maken (met elkaar bereik je meer dan alleen)

vertrouwen, vrijmoedigheid en verschil maken

Deze drie V’s zorgen voor een open en veilig werkklimaat waarin jij en jouw medewerkers kunnen groeien en sterker met elkaar kunnen samenwerken.

Wil jij hier meer over weten en vooral hoe jij met deze 3 thema’s in jouw team aan de slag kunt?

Geef je dan op voor mijn gratis webinar van dinsdag 26 april via onderstaande knop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.